Blogul Cafeneaua Web

Povesti si povestitori din Cafeneaua Web. Unele utile, altele de informare dar majoritatea care merg citite la o cafea.

5436

Nu intotdeauna. Un website este si va fi in continuare foarte important. In timp ce websiteurile cu social media se dezvolta zilnic ele nu fac si nu vor face mai mult decat sa ofere suport pentru un continut limitat, text, foto sau video. Pe de alta parte in social media durata de viata a unei postari este de maxim 10 minute. Daca aveti o multime de fani dupa 3 secunde s-ar putea ca postarea dvs sa ajunga chiar la coada clasamentului. Siteul dvs este o chestie reala, existenta cu o perioada de timp destul de mare, unde informatia o puteti actualiza dupa bunul plac si o puteti organiza dupa propria strategie de marketing, avand controlul absolut al acesteia.

Continuați să citiți
0
8528

In urma cu zece ani daca ai fi vrut sa ajungi la clienti prin intermediul internetului si ai fi dorit ca acestia sa poata afla despre un serviciu sau un produs nou trebuia sa faci acest lucru prin publicitate platita, campanii serioase de email sau actualizarea serioasa a siteului. Astfel sperai ca posibilii clienti sa citeasca despre noutatea adusa si sa afle ceea ce vroiai sa comunici. 

Continuați să citiți
0
5350

Bebas Neue este o noua familie de fonturi sans serif bazat pe originalul Bebas Neue, fontul gratuit realizat de catre Ryoichi Tsunekawa. Acesta a crescut in popularitate si a devenit ceva de genul "Helvetica intre fonturile gratuite". Acum, familia are patru noi membri - Thin, Light, Book, si Regular - Adaugat de Fontfabric Type Foundry .

Continuați să citiți
0
5401

Meroo, este un dragut set de icoane, foarte bine realizate de catre Hesham Mohamed in stil plat pentru cei care doresc sa le utilizeze la realizarea de pagini web. Setul contine 110 icoane foarte frumos proiectate. Pachetul pentru download este in format PSD astfel ca puteti edita, modifica sau redimensiona fiecare icoana functie de necesitatile fiecaruia. De asemenea puteți utilza aceste icoane gratuit pentru proiecte personale sau de afaceri

Continuați să citiți
0
6107

Toti suntem interesati, dupa ce am realizat o pagina web sa stim cati vizitatori avem, pe unde s-au uitat ei pe website, cat timp au stat pe pagina si alte informatii relevente care sa ne indrume catre o optimizare cat mai buna a websiteului.

©© Caveneau Web - toate drepturile rezervate
Continuați să citiți
0
5901

Este o intrebare dificila in conditiile in care saptamanal apare ceva nou. Zilele acestea am vazut totusi cateva jucarii noi pentru telefonul celular. Nu stiu cat sunt de performante sau utile dar pe langa faptul ca sunt dragute mai sunt si ingenioase.

Continuați să citiți
0
5894

Raspunsul la intrebare din titlu este ambiguu. Totul depinde pe cine intrebati. Unii vor spune ca este foarte usor, altii ca este relativ usor iar unii vor recunoaste ca este cel mai greu CMS care l-au vazut in viata lor. Brian Teeman intr-un articol foarte interesant, incearca sa descopere unele mituri legate de Joomla si perceptia acestui CMS. El este unui dintre primii joomla-isti, si unpromotor infocat al acestui CMS. 

Continuați să citiți
0
6717

Joomla este unul dintre cele mai bine-cunoscute si utilizate sisteme de management al continutului CMS. Puteti realiza si administra un website fara cunostinte aprofundate de programare. Cea mai puternica alternativa la Joomla este Wordpress. Ambele sunt open source, sunt CMS-uri si sunt suficient de bine dezvoltate pentru a reusi cu succes realizarea unui website.

Continuați să citiți
0
9448

Fișiere imagine PNG poat de cele mai multe ori voluminoase. Nu toti ne pricem la Photoshop sa miscoram si sa optimizam imaginile pe care le punem pe blog. Ba le facem prea mari, ba prea mici, ba nu se intelege nimc. De multe ori m-am confruntat cu astfel de problemele. Si solutia mea de a pune imagini .png bune era sa le las asa cum sunt, adica mari. Asta ducea cu siguranta la o greutate suplimentara pentru web si de multe ori te plictiseai sa vezi imaginile din blog. Acum discutia ce sa folosesc: jpg sau png pe paginile WP realizate este lunga. Cert este ca WP compreseaza imaginile JPG destul de bine dar cele PNG de loc. Dar daca vrei sa pui ceva cu backgroundul transparent ai nevoie de un PNG.

Continuați să citiți
0
9991

Dezvoltarea solutiilor web este o industrie care evolueaza in fiecare secunda. Apar permanent noi tehnologii si metode care cresc eficienta si placerea de a utiliza un website. Pentru a ramana in "in joc" dezvoltatorii trebuie permanent in prima linie a acestei lupte continue care se numeste inovare.

Continuați să citiți
0
6143

Conceptul de webdesign este amestecat. Nici eu nu prea reusesc sa dau o definitie scurta si unitara. Nu ca as avea extrem de multe cunostinte sau experienta in realizarea de pagini web cu toate ca de cativa ani pasiunea a devenit afacere. Dar pur si simplu este extrem de greu sa definesc in cuvinte care sa insemne ceva real, concret. Am incercat sa imi fac un site de prezentare de multe ori. De fiecare data scriam pompos webdesigner. Practic nu prea insemna nimic si la un moment dat am renuntat.

Continuați să citiți
0
11323

Serverele noastre se gasesc amplasate in Datacenter-ul de pe LaSalle 427, in orasul Chicago, USA, langa impunatoarea cladire Chicago Board of Trade. Cladirea este construita de Western Union in 1919 si renovata recent ca datacenter. Este conceputa pentru a satisface cele mai inalte masuri de securitate, interconectare si comunicatii intre cele mai importante centre financiare din lume. Chicago este printre cele mai mari noduri de Internet din lume. Este centrul de conectare a tuturor magistralelor care leaga Estul de Vestul Statelor Unite dar si zona Asia-Pacific de America de Nord si Europa. Chicago este situat pe locul I, ca fiind cel mai sigur oras din USA in ceea ce priveste producerea posibila a unui dezastru natural, ceea ce il face extrem de atractiv pentru toti gigantii furnizori de servicii DataCenter pentru Internet.

Continuați să citiți
0
6676

Despre noi am putea scrie multe. Am putea scrie ca suntem foarte ocupati si nu avem timp sa povestim. Din fericire la toata echipa ne place cafeaua si "barfa" la o ceasca aburinda, pe forumul nostru desigur. Cele mai frumoase momente sunt, cand linistiti, navigam pe net sa vedem ce au mai facut colegii si apoi "analizam" pe toate fetele chestiile puse de ei pe web.

Continuați să citiți
0